Respublikinės Šiaulių ligoninės atstovai dalyvauja LSMU rezidentūros bazių mugėje

Respublikinės Šiaulių ligoninės atstovai balandžio 12 d. dalyvauja LSMU Podiplominių studijų centro organizuojamoje LSMU rezidentūros bazių mugėje.

Esamiems ir būsimiesiems medikams pristatoma galimybė atliklti rezidentūrą ir įsidarbinti Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, aptariamos veiklos ir savirealizacijos perspektyvos sparčiausiai augančiame Lietuvos didmiestyje.

Respublikinė Šiaulių ligoninė yra 20 krypčių rezidentūros bazė: chirurgijos, akušerijos ir ginekologijos, anesteziologijos ir reanimatologijos, gastroenterologijos, dermatovenerologijos, endokrinologijos, kardiologijos, neurologijos, ortopedijos traumatologijos, otorinolaringologijos, psichiatrija, vaikų ir paauglių psichiatrijos, reumatologijos, skubios pagalbos, uroogijos, vidaus ligų, vaikų chirurgijos, vaikų ligų ir intensyvios terapijos bei vaikų ligų (ir subspecialybių).

2023 metais Respublikinėje Šiaulių ligoninėje pagal Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ir Vilniaus universiteto rezidentūros programas dirbo 28 gydytojai rezidentai.

Sveikatos priežiūros specialistams numatytos šios pritraukimo priemonės: ne daugiau kaip 10 000 eurų rezidento kasmetinė stipendija, 5000 eurų vienkartinė išmoka rezidento poreikiams tenkinti, ne daugiau kaip 5000 eurų slaugytojo ar visuomenės sveikatos specialisto kasmetinė stipendija, 7 000 eurų vienkartinė išmoka gydytojui jo poreikiams tenkinti, dirbti ne trumpiau kaip vienerius metus ir 25 000 eurų vienkartinė išmoka gydytojui jo poreikiams tenkinti, dirbti ne trumpiau kaip 3 metus.

Rezidentų studijų fondui kalendoriniams metams skiriama 15 500 Eur. Kiekvieną mėnesį gydytojams rezidentams rezidentūros Respublikinėje Šiaulių ligoninėje atlikimo metu skiriama 420 Eur išmoka, apmokamas bendrabutis, o gydytojų rezidentų mentoriams, skiriama  200 Eur per mėnesį priemoka.